Blogs: Decorate your home
 Led Inbouw Spot  thumbnail

Led Inbouw Spot

Published Jun 28, 23
10 min read

Smart Led Spot

Deze kleurtemperatuur benadert het daglicht en is daarmee zo neutraal mogelijk. Een meer koele kleur voor het licht, dankzij de menging met een beetje blauw bij het wit - showtec compact par 7 q4 rgbw led-spot. Je hebt de keuze uit warm, helder en koud wit licht, afhankelijk van de manier waarop je daar gebruik van wilt maken.

kom je verlichting tegen met een kleurtemperatuur van bijvoorbeeld 2700K of 4200K? Het zal in de meeste gevallen gaat om een typefout. Het zou een zeer blauwe lichtkleur opleveren, die voor normaal gebruik niet geschikt is. Zoek je een LED paneel in 3000K? Het is de lichtkleur voor warm wit licht, waar je op een sfeervolle manier gebruik van kunt maken.

Benieuwd waar je de LED panelen in 3000K onder andere voor kunt gebruiken? We zetten een paar voorbeelden voor je op een rij: Ontvangstruimten Restaurants en andere horeca Winkels Kleedkamers De LED verlichting in warm wit heeft een kleurtemperatuur van 2700K tot 3500K. Het is de bandbreedte waar fabrikanten aan moeten voldoen, om de verlichting 3000K te mogen noemen.

LED panelen kopen waarmee je het daglicht op een natuurlijke manier kunt nabootsen? De panelen in 4000K zorgen voor natuurlijk wit licht. Het is een heldere tint, waarmee het net lijkt of er licht van buiten naar binnen straalt. Benieuwd waar je de LED panelen in 4000K onder andere voor kunt gebruiken? We zetten een paar voorbeelden voor je op een rij: Kantoren Showrooms Kapsalons Schoonheidssalons Keukens Scholen De verlichting in natuurlijk wit zorgt voor een zo natuurgetrouw mogelijke weergave van de kleuren - megaman led spot.

Bovendien is het een kleur die goed geschikt is om langere tijd (ontspannen) bij te werken. De LED verlichting in natuurlijk wit heeft een kleurtemperatuur van 3800 tot 4500K. Het is de bandbreedte waar fabrikanten aan moeten voldoen, om de verlichting 4000K te mogen noemen. Combineer alleen LED panelen van hetzelfde merk en type, om zeker te weten dat ze precies dezelfde lichtkleur uitstralen.

Spot Opbouw Led

Dat komt door het beetje blauw dat er bij het wit wordt gemengd (olympia spike spot super led). De verlichting is goed geschikt om je bij te concentreren, om heel gericht te werken of om meer energie te ervaren. Benieuwd waar je de LED panelen in 6000K onder andere voor kunt gebruiken? We zetten een paar voorbeelden voor je op een rij: Magazijnen (Tandarts)praktijken Ziekenhuizen Werkplaatsen Met het helder of koel witte licht in 6000K worden de kleinste details zichtbaar en zorg je ervoor dat je niets over het hoofd zal zien.

Gebruik in de ruimte om pauze te houden de verlichting in 4000K of zelfs 3000K. Of zorg ervoor dat je af en toe even naar buiten kunt om daar het daglicht te ervaren. De LED verlichting in helder of koel wit heeft een kleurtemperatuur van 5500K tot 6500K. Het is de bandbreedte waar fabrikanten aan moeten voldoen, om de verlichting 6000K te mogen noemen.

Je hebt online de keuze uit een breed assortiment met LED panelen. Wil je daar een goede keuze uit maken? Het is verstandig om rekening te houden met de belangrijke specificaties. We hebben er daarvan een aantal voor je op een rij gezet, die we hieronder verder uitwerken: Wattage IP-waarde Powerfactor Kleurechtheid Lumen of lux Lichthoek Branduren Energieklasse Voedingstype Voltage Bedieningswijze Montagewijze Garantie Keurmerken De specificaties garanderen dat je kunt rekenen op de kwaliteit waar je naar zoekt.uiteraard hebben de LED panelen meer specificaties (opple led spot ecomax). We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet, om je daarmee te helpen een goede keuze te maken. Wat is het wattage van een LED paneel en wat zegt dit over de verlichting? Het is een belangrijke vraag, waar helaas ook veel misverstanden over bestaan.

Toch is het vaak het aantal Watt waar veel mensen naar kijken op het moment dat ze een keuze maken. Benieuwd hoe dat zit? Het heeft te maken met wat het wattage inhoudt en hoe efficiënt de verlichting is - philips gu10 led spot corepro 5w 350lm 2700k warm wit. Het wattage staat voor het vermogen van een LED paneel. Een paneel met 60W heeft meer vermogen dan een paneel met 24W.

Led Spot Lumen

De mate van efficiëntie bepaalt hoe zuinig de lichtbron omgaat met het vermogen dat er beschikbaar is. Kijk daarom zowel naar de wattages en het vermogen als naar de lichtopbrengst in lumen. Een lamp met een hoge efficiëntie straalt een hoog aantal lumen per Watt uit. Een minder efficiënt LED paneel straalt bijvoorbeeld 3500 lumen uit, bij 40W.

Dat is 140 lumen per Watt, terwijl het minder efficiënte model maar komt tot 87,5 lumen per Watt. Dat betekent dat er meer vermogen nodig is om tot dezelfde hoeveelheid licht te komen, waardoor je gebruik maakt van een minder efficiënte oplossing. Een hoger vermogen leidt tot een hoger verbruik, waardoor het verstandig is om vooral goed te kijken naar het aantal lumen dat de verlichting uitstraalt.

Of om een nieuwe ruimte te verlichten, waarvoor je gebruik maakt van zuinige LED panelen. Wil je een veilige keuze maken voor LED panelen, bijvoorbeeld in een vochtige ruimte of op plekken waar er water op kan spatten? Zodra je te maken krijgt met vocht en/of vuil is het belangrijk om de IP-waarde van de verlichting goed in de gaten te houden.

De IP-waarden bestaan uit de combinatie van IP met twee cijfers. Dit staat voor Ingress Protection, in combinatie met een specifieke code. mini spot led. Het is de binnendringingsbescherming, die voorkomt dat vocht en/of vuil de kans krijgen om de verlichting binnen te dringen. Verlichting voor binnen heeft standaard een IP20-waarde, terwijl verlichting voor buiten vraagt om IP65.

Je kunt de IP-waarde lezen door de twee cijfers achter de letters afzonderlijk van elkaar te interpreteren - spot led dimbaar. Het eerste cijfer staat voor de mate waarin het LED paneel is beschermd tegen vaste voorwerpen en bijvoorbeeld stof. Het tweede cijfer staat voor de bescherming tegen vocht en water. We zetten de mogelijke waarden voor je op een rij: Bescherming tegen stof en vaste voorwerpen IP 0x: Geen bescherming.

Led Spot Keuken

Ze zijn goed geschikt voor binnen, zolang er geen sprake is van vocht of grote hoeveelheden stof. Wil je de LED panelen gebruiken in een ruimte waar stof en andere kleine deeltjes wel een rol spelen? Kies dan voor de LED panelen met een IP40-waarde (witte led spot). Je weet zeker dat de panelen goed bestand zijn tegen vuil en stof, om je daarover geen zorgen te hoeven maken.Het staat voor de relatie tussen het werkelijke vermogen (P) en het schijnbaar vermogen (Ps). Dat schijnbaar vermogen zie je niet terug op de k, Wh-meter, omdat de panelen in sommige gevallen wat meer stroom verbruiken dan eigenlijk nodig is. Het teveel dat ze gebruiken noemen we blindstroom. Dit ontstaat door de capaciteiten in het elektrisch circuit, die periodiek worden geladen en ontladen.

LED verlichting in een hoger segment heeft een PF van minimaal 0,95, waarmee je kunt rekenen op een lage hoeveelheid blindstroom. En zou je andersom kiezen voor goedkopere LED panelen van matige kwaliteit? Dan kan de PF zomaar zakken naar 0,6. qazqa led spot. Keukenverlichting onderbouw. Het betekent dat het schijnbare vermogen tot bijna 2x groter is dan het werkelijke vermogen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor de elektrische bekabeling en de groepenkast.

LED panelen met een externe driver hebben veelal een PF van 0,95 of hoger. Een PF van 0,9 wordt door de meeste gehanteerd als goed geschikt voor normaal gebruik. Voorbeeld Kies je een LED paneel met een vermogen van 40W? Bij een Powerfactor van 0,95 betekent dit in de praktijk dat de verlichting 42W zal verbruiken (40W + 5%).

Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, omdat energieleveranciers dankzij de slimme meter tegenwoordig ook blindstroom kunnen meten (en berekenen). De kleurechtheid van LED panelen meet je met de CRI-waarde. Het is een belangrijke waarde als je zoekt naar panelen in de hoogste kwaliteit. CRI zegt iets over de kleurweergave. CRI staat voor Coloring Rendering Index, al wordt er ook wel Ra (Rationale) aan toegevoegd.

Platte Led Spot Dimbaar

Schijnt een LED paneel bijvoorbeeld op een gele ondergrond? Een paneel met een hoge CRI-waarde zal ervoor zorgen dat het geel daadwerkelijk geel oogt, terwijl het bij een lage CRI een meer vale gele tint zal opleveren. Vooral waarden lager dan 60 worden gezien als ondermaats - gu4 led spot philips. Een CRI-waarde van 80 geldt als goed en een CRI-waarde van 90 zelfs als excellent.

Werk je bijvoorbeeld in een drukkerij of in een productieruimte waar je werkt met verf of andere materialen in kleur? Het is heel belangrijk om de juiste weergave van de kleuren te krijgen. Andersom is het op kantoor of in een magazijn soms minder belangrijk om precies de juiste kleuren te zien, waardoor de CRI-waarde lager zou kunnen zijn.

Het is de manier waarop we bij gloeilampen bepaalden hoeveel licht een lamp uitstraalde. Als je een goed LED paneel wilt kopen werkt dat helaas niet iets anders. Het vermogen zegt niet langer automatisch iets over de lichtopbrengst. Je hebt te maken met de efficiëntie van het paneel, die bepaalt hoeveel licht het paneel uit een Watt kan halen.Dat heeft te maken met de zuinige manier waarop LED verlichting omgaat met elektriciteit. Toch laten ook de LED panelen onderling nog veel verschil zien. Waardoor het ene paneel met 40W meer licht uit kan stralen dan het andere met ook 40W. led spot buiten op zonne energie. Het gaat soms om duizenden lumen verschil, waardoor je dat in de praktijk meteen zou merken.

Het aantal lumen zegt daadwerkelijk iets over de lichtopbrengst. We zetten een vergelijking voor je op een rij, aan de hand van een gloeilamp: 15 watt: 100 tot 150 lm 25 watt: 200 tot 300 lm 40 watt: 400 tot 500 lm 60 watt: 700 tot 800 lm 75 watt: 900 tot 1000 lm 100 watt: meer dan 1300 lm de bovenstaande tabel zet de wattages van een gloeilamp om naar lumen.

Led Spot Werkt Niet

Voor LED panelen gaat een vergelijking zoals hierboven helaas niet op. De mate van efficiëntie van het paneel bepaalt hoeveel lumen per Watt aan lichtopbrengst je kunt verwachten. Kijk niet alleen naar het wattage van de panelen, maar let in plaats daarvan goed op het aantal lumen - inbouwledspots.nl. Daarmee kiest je voldoende lichtopbrengst met de panelen, bijvoorbeeld om er heel de ruimte mee te verlichten.

Op kantoor heb je minder licht nodig dan in een specialistische werkplaats. Aan de andere kant wil je het op een kantoor sterker verlichten dan in een sfeervolle horecagelegenheid. Als belangrijke richtlijn geldt dat je zorgt voor minimaal 500 lux op een werkplek. Daarmee is er voldoende licht beschikbaar om goed bij te kunnen werken.

De lux van LED panelen staat voor de daadwerkelijke lichtopbrengst op de plek waar je daar gebruik van wilt maken. Het aantal lumen staat voor de opbrengst aan licht uit het LED paneel. Dat licht moet vervolgens een bepaalde afstand overbruggen, om een bepaald aantal vierkante meters te verlichten. De waarde in lux houdt rekening met dat aantal vierkante meters en de afstand die er dus overbrugd moet worden.

Een LED paneel met een hoge lichtopbrengst in lumen zou aan een hoog plafond bijvoorbeeld weinig invloed hebben op de vloer die daar meters onder ligt. Er is meer lichtopbrengst nodig, om tot het benodigde aantal lux te kunnen komen. Benieuwd welke hoeveelheid lux je nodig hebt in verschillende omgevingen? We zetten een aantal richtlijnen voor je op een rij: Receptie: 200 lux Eetzaal: 150 tot 200 lux Horecakeuken: 700 lux Conferentiezaal: 300 tot 400 lux Supermarkt: 700 lux Boetiek: 450 tot 500 lux Retail en winkels: 700 lux Opticien: 1500 lux Juwelier: 1500 lux Schoonheidssalon: 750 lux Kassa: 500 lux Etalage: 800 tot 1000 lux Kantoor: 450 tot 500 lux Tekenruimte: 750 lux Vergaderruimte: 300 tot 500 lux Fitness: 300 tot 500 lux Zwembad: 300 tot 500 lux Ziekenhuisafdeling: 500 lux Klaslokaal: 300 tot 500 lux Schoolbord: 300 tot 750 lux Parking: 80 tot 100 lux Bioscoop: 450 tot 500 lux Bij de keuze voor LED panelen is het belangrijk om goed te letten op de lichthoek daarvan.

Latest Posts

Buitenverlichting Jaren 30 Woning

Published Oct 01, 23
7 min read